Glico Pocky eper ízű – 45g
A pocky egy japán édesség, ami rengeteg ízben érhető el. A legnépszerűbb világszerte a csokoládés és az epres ízű. Pár Japánban régiónként eltér az, hogy melyik íz a legkedveltebb. Például Naganóban a szőlő, Hakkaidóban pedig a dinnye. A pocky valójában nem más, mint sótlan különféle mázakba mártott ropi. Rendkívül népszerű édesség Japánban és egész Délkelet-Ázsiában.
Az első pockyt az 1960-as évek közepén készítették el, amely egy kenyér tésztából készült csokoládéba mártott pálcika alakú termék volt. Az 1970-es évek elején megjelent a csokis íz mellett a mandulás változat is, és innentől fogva szinte már minden nap újabbnál újabb pocky vált elérhetővé a kínálatban. A termék gyártási joga a japán származású Ezaki Glico tulajdonában van.
Az epres pocky nem hiában az egyik legközkedveltebb változat, hiszen ki ne szeretné ezt a bogyós gyümölcsöt? A roppanós tészta rúdon az ínycsiklandó bevonat intenzív és kellően édes, ezzel alkotva egy tökéletes egyensúlyt.
A termék ízvilága megegyezik a https://soasia.hu/glico-pocky-mango/ mangós pockyéval, mivel mindkét édesség bevonata gyümölcsös, azonban a desszert az epres máza által válik lenyűgözően finommá.
Ha egy kis édességre vágysz, akkor ezt a terméket praktikus kiszerelésének köszönhetően bárhol és bármikor fogyaszthatod.
+1 extra tipp: ha ismered a marokkó/mikádó játékot, akkor a barátaiddal a termék elfogyasztása előtt mindenképp játszatok egy kört, és a nyertes eheti meg az egész csomaggal!
Összetevők: búzaliszt (37%), cukor, pálmaolaj, laktóz, tejpor, zsiradék, eperpor, sűrítő anyag (E1404), emulgálószer (E322(i)), élesztő, szója, színezék (E120), savanyúságot szabályozó anyag (E524), stabilizátor (E1101(ii)).
Nyomokban tartalmazhat: mandulát.