Samyang instant tteokbokki csirkehúsos ízű (csípős) – 185g
A tteokbokki egy népszerű koreai csípős fűszeres étel, aminek a fő alkotóeleme a rizstészta rudak. Az egyszerűbb de csípősebb változatát az utcai standoknál árulják, az éttermekben pedig általában a vendégek egy asztalra helyezett vaslapon maguk főzhetik meg az extrább verziójukat. Ritkán előfordul az is, hogy kicsi tellér formában készítik el a tteokbokkit.
A Samyang instant tteokbokki csípős csirkehúsos változata egy igazán különleges variáció, mivel az intenzív ízének köszönhetően, a pikáns ételek kedvelőinek garantáltal egyik kedvence lesz.
A termék ízvilága megegyezik a a tteokbokki carbonara izével , azonban sokkal pikánsabb és intenzívebb ízt ad.
Elkészítés/ tálalási javaslat:
Tegyük a tésztát a dobozába, és adjunk hozzá a szószt.
Öntsünk rá forró vizet (körülbelül annyit, hogy ellepje a tésztát.)
Tegyük vissza a doboz tetejét, és hogyjuk kb 3-5 percig (ízlésnek megfelelően.)
Végezetül adjuk hozzá a fűszerkeveréket, és keverjük össze az egészet
alaposan.
Ha azt szeretnéd, hogy sűrűbb és krémesebb legyen akkor kevesebb vizet önts a tésztára.
FIGYELEM! A termék csomagolásában egy frissentartó tasak is található, amely emberi fogyasztásra nem alkalmas. A tasakot könnyű megismerni, mivel nem található benne élelmiszer vagy fűszer és DO NOT EAT felirat hívja fel a figyelmet arra, hogy ne kerüljön elfogyasztásra.
Összetevők
Tteokbokki tészta (81,1%): rizs, finomított só, szavanyúságot szabályozó anyag (E330), etilalkohol.
Szósz (18,9%): cukor, víz, pirospaprika krém, kukorica szirup, nátrium-glutamát, dinátrium-ribonukleotidok, módosított burgonyakeményítő, chili por kivonat, por élesztő, fokhagyma, hagyma, só, szójabab krém, szója szósz, őrölt pirospaprika, curry, paprika kivonat, őrölt feketebors.
Nyomokban tartalmazhat: glutént, rákféléket, tojást, halat, tejet, puhatestűeket, dióféléket, mogyorót, szezámmagot és szóját.